Hartauden pitäminen

Kohteesta Kellaripedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuka?

Sinä, hyvä isonen. Jännittääkö? Älä huoli, tekemällä opit, millainen hartauden pitäjä olet. Muista, ettei hartauden tarvitse aina olla vakava hetki, vaan voit tässäkin käyttää omaa persoonallisuuttasi ja osaamistasi hyödyksi. Apua ja neuvoa saa aina pyytää myös nuorisotyönohjaajalta, apurilta ja muilta ohjaajilta.

Miten?

Voit jakaa omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi, ne ovat kaikkein kiinnostavimpia kuunnella. Onnistutunutta hartautta ei mitata sen pituuden tai isosen esiintymistaitojen mukaan. Kannattaa valita yksi hartsia kantava ajatus, jonka ympärille rakennat kaiken muun. Voit elävöittää hartsiasi esimerkiksi tarinalla, liikkeellä, jollain konkreettisella esineellä, laululla, videolla jne. Rutiinit tekevät uudesta tilanteesta turvallisen. Niillä vähentää hartsissa olemiseen liittyvää jännitystä. Hyviä rutiineja ovat esim. hiljaisuuden portti, rauhallinen saapumismusiikki ja päätös Herran siunaukseen.

Miksi?

Hartaus on aikaa, jossa rauhoitutaan hetkeksi. Se on hetki yhdessä, jossa saamme levähtää ja keskittyä Jumalaan. Hartaus on seurakunnan toiminnan erityispiirre. Jeesus on meidän juttu. Tunnelma, joka hartauteen luodaan, voi olla joskus jopa mieleenpainuvampi kuin hartaus itse. Yhdelle puhuvat sanat, toiselle värit, kolmannelle se voi olla tunnelma.

Hartauden peruspilarit ovat:

  • RAAMATTU
  • RUKOUS
  • MUSIIKKI
  • YHDESSÄ JAKAMINEN

Muista suunnitella hartaus valmiiksi jo etukäteen. Se antaa sinulle varmuutta ja mahdollistaa tarpeellisen ja harvinaisen lepohetken, kun muut hommat on tehty. Oman hartauden puolesta rukoilu on tosi hyvä idea.

1. Jer. 1:6-8

Mutta minä vastasin: "Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!" Silloin Herra sanoi: -Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua. Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua.