Mafioso

Kohteesta Kellaripedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Istutaan ringissä lattialla tai tuoleilla. Leikin vetäjä jakaa jokaiselle lapun. Kahdessa lapussa lukee mafioso, kahdessa poliisi, loput ovat tavallisia kyläläisiä. Leikin vetäjä ohjeistaa mitä kunkin tulee tehdä leikin aikana. Vetäjä alkaa kertoa tarinaa, jonka aikana kylänväki toimii niin kuin tarinassa kerrotaan.

"Yö saapuu sisilialaiseen pikkukylään. Kaikki sen asukkaat nukahtavat (kaikki painavat päänsä alas ja laittavat silmät kiinni). Yön pimeimpänä hetkenä mafiosot heräävät (mafiosot nostavat hiljaa päänsä ja avaavat silmänsä). He tunnistavat toisensa (mafioso näkee kuka on myös mafioso) ja alkavat pohtia, kenet surmaisivat sinä yönä (mafiosot keskustelevat käsimerkein ja päättävät yhdessä kenet tappavat). He pääsevät asiasta yhteisymmärrykseen (mafiosot osoittavat leikin vetäjälle sitä henkilöä, jonka haluavat tappaa), ja nukahtavat (mafiosot painavat päänsä ja sulkevat silmänsä). Poliisit heräävät (poliisit avaavat silmänsä ja nostavat päänsä), he miettivät kuka voisi olla mafioso (poliisit keskustelevat käsimerkein) He päätyvät asiasta yhteisymmärrykseen (poliisit osoittavat epäilemäänsä henkilöä leikin vetäjälle ja tämä joko nyökkää tai puistaa päätään sen mukaan onko kyseinen henkilö mafioso vai ei), ja nukahtavat.

Aamu saapuu sisilialaiseen pikkukylään ja sen kaikki asukkaat heräävät. Vain yksi on leikistä poissa. Leikin vetäjä kertoo kuka on kuollut. Tämän tulee poistua ringistä, eikä hän saa kommentoida loppu leikin aikana millään tavoin. Alkaa keskustelu siitä, kuka voisi olla syyllinen. Kyläläiset saavat esittää omia mielipiteitään. Se, ketä eniten epäillään, saa pitää lyhyen puolustuspuheenvuoron, jonka jälkeen kaikki äänestävät onko hän syyllinen vai ei. Jos enemmistö on sitä mieltä, että hän on syyllinen, hänet teloitetaan eli hän joutuu pois pelistä. Tässä vaiheessa ei paljasteta, oliko hän mafioso vai ei. Näin jatketaan. Saapuu uusi yö ja uudet kujeet. Leikki jatkuu niin kauan, että joko kaikki mafiosot on saatu teloitettua (kyläläiset voittavat) tai että kaikki kyläläiset on saatu surmattua (mafiosot voittavat).