Ripariraamis 5 - Rakkautta

Kohteesta Kellaripedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Katso raamiksen intro YouTubessa

Muistolause: Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus. (1.Kor. 13:13)

Tämä pikkuinen huone, jossa nyt olen, on morsiushuone Ylöjärven kirkossa. Täällä morsian odottaa vihkitilaisuuden alkua. Perinteen mukaan sulhanen ei saa nähdä morsianta hääpuvussaan ennen vihkimistä. Eli morsian tulee tähän huoneeseen piiloon tullessaan kirkolle. Tämä huone ei ole kovin ihmeellinen. Täällä on penkki ja suuri peili. Tuossa seinällä on vielä vihkiryijy, joka vihkitilaisuudessa on alttarin edessä. Vihkipari seisoo sen päällä merkkinä yhteisen elämän alkamisesta.

Naimisiinmenoon liittyvät asiat saattavat tuntua hyvin kaukaisilta, mutta kaikessa siinäkin on kyse rakkaudesta. Jokainen ihminen haluaa olla rakastettu. Raamattu opettaa, että jokainen ihminen on rakastamisen arvoinen. Meitä neuvotaan tekemään toisille niin kuin toivoisimme itsellemme tehtävän. Ihmissuhteisiin ja rakkauteen liittyy myös vastuu toisista. Rakkauden ja varsinkin seksuaalisuuden alueella on aina riski satuttaa toista ja saada myös itse sydänsuruja.

Rakkaus ei ole kaikkein helpoin laji. Joku viisas onkin sanonut, että elämän tarkoitus on oppia rakastamaan. Siinä on oikeasti hommaa pitkänkin elämän ajaksi.

Lukekaa 1. Kor. 13 ja sen jälkeen pohtikaa seuraavia tehtäviä:

  1. Pidittekö tekstistä (peukkuäänestys)
  2. Kenen rakkaudesta tässä puhutaan? Ketä kohtaan?
  3. Laatikaa tekstin pohjalta viisi pelisääntöä rakkauteen.